Aan dit artikel wordt momenteel gewerkt.

Ik ben Gerrit‘ is een lied van Gerrit Dekzeil, een typetje van acteur en variétéartiest Cor(tie) Brak, dat ook wel ‘Gerrit de Boef” werd genoemd. Het lied werd gezongen in de vierde en laatste aflevering van de absurdistische televisieserie ‘Barend Is Weer Bezig!‘, die werd uitgezonden op 29 maart 1973. De naam Barend verwees naar Barend Servet, een typetje van IJf Blokker. Servet was in 1971 en 1972 de aangever van Fred Haché (Harry Touw) in De Fred Haché Show, waardoor ‘Barend is weer bezig!’ in de volksmond ‘De Barend Servet Show‘ werd genoemd. Beide series droegen door het absurdisme duidelijk het stempel van Wim T. Schippers.

Willem Theodoor Schippers is een creatieve duizendpoot. Hij is programmamaker, stemacteur, schrijver, presentator en beeldend kunstenaar. In navolging van Willem Duys, die in het begin van zijn carrière de naam Willem O. Duys gebruikte, heeft Schippers zijn naam iets eigens gegeven door de beginletter van zijn tweede voornaam in zijn naam te vermelden. Wim T. Schippers valt op door de humor en absurditeit van zijn creaties.

Dit artikel is nog niet klaar.

©Bert van Zantwijk

Overname van (delen van) dit artikel is uitsluitend toegestaan onder vermelding van de naam van de auteur en/of een link naar dit artikel.