Vind jij de artikelen die ik schrijf over de betekenis van de tekst van oude liedjes leuk?

Er komt nu ook een boek!

Althans, als ik voldoende donaties en pre-orders binnenhaal. Ik ga het boek namelijk in eigen beheer uitgeven en dat kost best veel geld. De helft van de kosten kan ik uit eigen middelen betalen en voor de andere helft heb ik een crowdfunding-campagne opgezet. Het boek gaat over de betekenis van de tekst van oude kinderliedjes, zoals In de maneschijn, Kortjakje en Zeg ken jij de mosselman. Die liedjes zijn al honderden jaren oud en waren oorspronkelijk helemaal niet voor kinderen bedoeld. Sommige van die liedjes zal je, na het lezen van mijn boek, nooit meer met een kind op schoot kunnen zingen zonder de angst om onbedaarlijk in de lach te schieten.

Het is mogelijk om een pre-order te plaatsen:

https://www.voordekunst.nl/projecten/12956-weet-wat-je-zingt